Wie zijn wij

Zowel voor als achter de schermen zijn er verschillende mensen betrokken om de Wijkclub te maken tot wat het is. Benieuwd wie allemaal? Hieronder stellen ze zichzelf voor! In ons al geweldige team zoeken we nog een Secretaris, Penningmeester en Bestuurslid Sport en Bewegen. Alle 3 functies het liefst wel met enige ervaring, maar als je echt wilt kom je ook een heel eind! Zie ook onze vacatures.


Marieke Smeenk

Hallo Buurtbewoners, graag stel ik me even voor! Ik ben Marieke Smeenk en ik ben 37 jaar. In mijn jeugd was ik veel te vinden in deze wijk, heel wat uren heb ik doorgebracht op het voetbalveldje naast de Willem Maris Flat. Later ben ik begonnen als vrijwilliger bij Sportservice Ede bij het sportbuurtwerk met de jeugd, en de jongeren in o.a. deze wijk en in die tijd heb ik velen van jullie voorbij zien komen bij bijv. de fietslessen en andere activiteiten. Net als iedereen had ik een droom, van mijn droom heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Sportservice Ede als Buurtsportcoach. Ik vind het erg leuk om buurtbewoners te laten ervaren wat bewegen met je doet: Je fitter voelen, lekkerder in je vel zitten, andere mensen ontmoeten, maar ook vooral plezier beleven! Graag help ik mee om het wonen in deze wijk leuker te maken, mensen weer in hun zelf te laten geloven en bewoners achter de voordeur vandaan te halen! De Wijkclub is hier een mooi voorbeeld van. Samen met de enthousiaste vrijwilligers werken we aan een mooie basis, waar we elke buurtbewoner bij uitnodigen om mee te doen, om zo samen te zorgen voor een actieve, leuke wijk om in te wonen. Heb je zelf een droom, een leuk idee, of wil je ook graag meer bewegen? Je mag altijd contact met me opnemen: 06 51 56 20 75. Of via mail: marieke.smeenk@sportservice-ede.nl

Marieke
– Waarnemend voorzitter
– Buurtmedewerker Sport en Bewegen (Sportservice Ede)
– Waarnemend Penningmeester
– Plaatsvervangend Bestuurslid Sport en Bewegen


Lisa Popa

Hoi! Ik ben Lisa Popa, 34 jaar oud en woon sinds kort in Ede. Voor de verhuizing deed ik vrijwilligerswerk en dat wilde ik hier graag weer oppakken. Toen ik de oproep voor vrijwilligers zag voor het opzetten van een wijkclub, was mijn interesse gewekt. Ik ben een groot voorstander van diversiteit en ik vind inclusie belangrijk. Zelf sta ik actief in het leven. Naast mijn fulltime baan, heb ik samen met mijn vriend 3 honden. We wandelen veel en ik probeer het sporten weer langzamerhand op te pakken.

Als lid van het bestuur van de Wijkclub denk ik graag mee over de mogelijkheden, en help ik met organiseren en verbinden waar mogelijk. Vanuit de Wijkclub was er vraag naar het opzetten van een hardloopgroepje. Dit past bij mijn doel om het sporten weer op te pakken, dus ik ben de uitdaging aangegaan. Elke zaterdagochtend vertrekken we om 10:00 vanaf hotel De Reehorst. Zelf heb ik al wat jaartjes aan hardlopen gedaan met een maximale afstand van 10 km.
Voor mij draait hardlopen om plezier hebben, conditie opbouwen en je eigen doel behalen. Snelheid vind ik totaal niet belangrijk. De activiteit is heel laagdrempelig, dus iedereen die lekker actief bezig wil zijn is welkom.
Nu weten jullie wat meer over mij. Nu ben ik heel benieuwd naar wie jullie zijn. En naar hoe we samen de wijkclub tot een succes kunnen maken. Wie weet tot gauw!
Lisa
– Bestuurslid Welzijn

Cindy Matthijssen

Hoi allemaal! Mijn naam is Cindy Matthijssen, ik ben 29 jaar en mama van twee kindjes. Ik ben eind 2013 naar Ede verhuisd en kende toen nog niemand hier. Toen ik vervolgens in 2014 moeder werd, wilde ik graag met andere moeders in contact komen. Zo ben ik toentertijd gestart met de Mama’s Club Ede. Hier heb ik een hele poos activiteiten voor kinderen en voor moeders georganiseerd. Helaas was het niet haalbaar dit in mijn eentje door te zetten.

Toen ik de oproep voor vrijwilligers voor de Wijkclub zag, was ik dan ook meteen enthousiast. De Wijkclub biedt een hele mooie manier om met buurtbewoners in contact te komen en om samen iets te kunnen ondernemen. Ik vind het dan ook erg leuk om mijzelf hiervoor te kunnen inzetten. Ik ben momenteel vooral achter de schermen actief in het opzetten en onderhouden van deze website.
Hopelijk kom ik je snel eens tegen in de wijk of bij een van de activiteiten van de Wijkclub!
Cindy
– Webmaster